foto/HGSS Novska

Hrvatska gorska služba spašavanja, stanica Novska, objavila je kako je uspješno u nedjelju provela akciju spašavanja ozlijeđene planinarke na Moslavačkoj gori.

“Jutros u 11:15 na dežurni telefon HGSS stanice Novska preko centra 112 stigla je dojava o ozlijeđenoj planinarki (1950.g) na području Moslavačke gore između vrha Humka i lokaliteta Bela Crkva (Crkveni jarak). Zbog najveće blizine navedenom području, na intervenciju je upućeno 7 pripadnika HGSS stanice Novska, ispostave Kutina s dva vozila.” – objavio je HGSS Novska na svom Facebook profilu.

“Na lokaciji nezgode nalaze unesrećenu koja je na planinarskoj stazi uslijed poskliznuća i pada ozlijedila nogu, te se ne može nastaviti kretati, kao i druge članove njezinog planinarskog društva. Nakon pružene prve pomoći unesrećena je oko pola sata transportirana nosilima, potom terenskim vozilom, da bi u 13:45 bila predana djelatnicima hitne pomoći. Akcija je završila u 15:00 sati povratkom spašavatelja u prostorije ispostave Kutina.” – stoji u objavi HGSS-a koji su ozlijeđenoj planinarki zaželjeli brz oporavak i povratak na planinarske staze.