Foto: Lorenzo Kocijan Pacas

Uz novi stadion u Ždralovima, intenzivno traju radovi i na Gradskom stadionu vrijednosti 22 milijuna kuna.

U prvoj fazi gradnje izvedeni su grubi građevinski radovi, a sada slijedi faza u kojoj će biti izgrađena čelična krovna konstrukcija, obavljeni instalaterski radovi i završni radovi. Faza izgradnje travnjaka i terena je u početnoj fazi, no i ona će biti završena kada i radovi na tribinama i ostalim popratnim objektima.

Sam stadion imat će 1 800 sjedećih mjesta, od toga 700 natkrivenih, a kraj izgradnje trebao bi biti gotov do ljeta.

– Ponosan sam što kao gradonačelnik mogu konstatirati da se danas u Bjelovaru grade dva nogometna stadiona u isto vrijeme. Za sve to postoji mogućnost da se oni doista i izgrade, sve ide svojim planiranim tijekom, a puno govori da su to tek dva nova stadiona uopće u našoj županiji što govori koliko je to teško, sveobuhvatno i koliko je to izazovan proces koji smo uspjeli financijski zatvoriti i  postaviti financijsku konstrukciju za oba stadiona. Dobra je to poruka za razvoj bjelovarskog sporta – kazao je Hrebak i najavio izgradnju atletske staze vrijedne 6 milijuna kuna za koju se još traži izvor financiranja.

U NK Bjelovar su izuzetno zadovoljni što se gradi nogometni stadion kojeg će najviše koristiti nogometaši Bjelovara kazao je dopredsjednik NK Bjelovar Ivan Šepoval.

– Radimo uvjete za viši rang natjecanja, a mi ćemo dati obol kao nogometni klub da u tome uspijemo – rekao je Šepoval.

Inače, osim seniora, NK Bjelovar može se pohvaliti da u raznim uzrastima nogomet trenira više od 300 djece koji će izgradnjom novog stadiona dobiti još bolje uvjete za rad.

Foto: Lorenzo Kocijan Pacas