Foto/Davor Kirin

Nakon dvogodišnje pauze radi pandemije koronavirusa u Čazmu se vraća 45. međunarodni supermaraton Zagreb-Čazma «OD KAPTOLA DO KAPTOLA» i međunarodna izložbu vina – Čazmanski vinokap. Plan organizatora je da se utrka održi 27. ožujka ove godine.

– To su naše manifestacije koje su prepoznate od ljudi. S obzirom na korona okolnosti prošle godine nismo bili u mogućnosti sve te naše manifestacije održati. Ove godine planiramo da se supermaraton i izložba vina održe. Želja nam je da sve bude na tragu 44. supermaratona kada smo zabilježili najveću posječenost građana ali i najveći broj popratnih sadržaja koji su naše građane i goste privukli – rekao je gradonačelnik Grada Čazme Dinko Pirak.

Pripreme su krenule, a organizatori se nadaju da će osim same izložbe vina i maratona epidemiološke mjere dopustiti i bogat popratni program koji se svake godine uz ove manifestacije održava.

– Nadam se da će zdravstvene okolnosti dozvoliti da sve to održimo i da se vratimo normalnom životu – dodao je Pirak.

Utrka od Zagrebačkog do Čazmanskog kaptola najduža je cestovna atletska utrka u Hrvatskoj duga 61km i 350m i među najstarijim je sportskim manifestacijama u državi. Trči se od 1976. godine te je u najvišem rangu natjecanja po Hrvatskom atletskom savezu.