foto/Dražen Kocijan

Na području Grada Bjelovara u izgradnji su čak dva stadiona. Jedan u samom gradu, a drugi u naselju Ždralovi.
Ždralovski stadion, vrijedan 6,4 milijuna kuna, trebao bi biti gotov već u proljeće. Trenutačno se završava krovište iznad tribina te instalacije unutar svlačionica.

– Znate da u Hrvatskoj nedostaje puno sportske infrastrukture posebno kada govorimo o nogometnim stadionima. Meni je posebno zadovoljstvo da se u Bjelovaru grade čak dva stadiona. Jako sam zadovoljan što i Grad Bjelovar daje tu svoj obol na indirektan ili direktan način na gradnji ova dva sportska kompleksa. Naravno, treba posebno pohvaliti ovaj ovdije za kojeg je inicijativa krenula od samoga kluba, od privatnih investitora – kazao je prilikom obilaska stadiona u Ždralovima gradonačelnik Grada Bjelovara Dario Hrebak.

Podsjetimo, na novom stadionu u Ždralovima predviđeno je tisuću natkrivenih sjedećih mjesta na tribinama, 400 m2 klupskih prostorija koje će sačinjavati dvije velike svlačionice s tuševima i sanitarnim čvorom te, među ostalim, novinarska, konferencijska te doping soba.

Radi se o investiciji preko 8.000.000,00 kuna u kojoj će Grad Bjelovar sudjelovati s 2,5 milijuna kuna.

Grad Bjelovar na godišnjoj razini pomaže Ždralove s oko 500 tisuća kuna za troškove kluba, dok oni svoje financijske snage upiru u gradnju ovako jednog vrijednog kompleksa.

foto/Dražen Kocijan

– Mislim da je to jedna dobra i velika pomoć za NK Mladost Ždralove, a u konačnici kad pogledamo imat ćemo dva velebna sportska zdanja na području našeg grada. Isto tako i s NK Bjelovarom surađujemo na jednom dobrom principu “vi dajte jednu kunu mi ćemo uložiti još jednu” i takvom jednom zajedničkom suradnjom možemo jako puno napraviti na području našeg grada – dodao je Hrebak.

Grad Bjelovar nakon završetka ova dva velika projekta krenut će u realizaciju poboljšanja infrastruKture za druge sportOve.

– Za atletsku stazu već je projeKt spreman, dakle i atletski klub dobiti će svoj dio kolača u smislu sportske infrastruKture. Ne moram govoriti koliko se proračun sportske zajednice povećao zadnje četiri godine, pa će vam biti jasno koliko grad Bjelovar želi ulagati, ne samo u sport, nego i u kulturu i obrazovanje. Za sve one koji govore nemamo školu, a gradimo stadion poručujem da ćemo graditi i školu i toplice, dva vrtića i sve ono što smo obećali da ćemo napraviti. sve ide svojim tijekom i svojim planom – zaključio je Hrebak.

foto/Dražen Kocijan

Ivica Željko Beljan, predsjednik NK Mladost Ždralovi istaknuo je da sve što je do sada izgrađeno bilo uz suradnju i pomoć Grada Bjelovara i teško da bi se upustili u ovakvu investiciju da nisu imali podršku i pomoć Grada.

– Sve što je dosad napravljeno vrijedi oko 4 milijuna kuna i svi radovi su do sad plaćeni. Gradnja će se nastaviti i dalje i neće stati. Imamo pomoćna dva igrališta koja idući tjedan kreću u renoviranje, jedan teren ide na automatsko navodnjavanje gdje će klub izdvojiti dodatnih 100 tisuća kuna, dok ćemo na drugi teren staviti umjetnu travu koju ćemo nabaviti u suradnji s HNS–om i Gradom Bjelovarom. Plan je da se to napravi za tri do četiri mjeseca – rekao je Beljan.

– Ovo sve temeljeno je na tome da stvorimo uvjete da se bavimo nogometom. I ovo je isto jedan od načina da izbrendiramo svoj grad, da izađemo na mapu nogometa i da se bavimo nogometom u punom smislu te riječi. To bez infrastrukture nije moguće – zaključio je Stojko Mamić, član Uprave NK Mladost Ždralovi.

Foto: Dražen Kocijan