Nakon godinu dana pauze zbog pandemije koronavirusa u Čazmu se vraća “DELTA WINTER SHOW ČAZMA 2022”, pod pokroviteljstvom Grada Čazme, a u organizaciji Auto kluba „INA Delta“ Zagreb.

Reli će se održati 5. i 6. veljače na istim lokacijama i po istom programu kao i 2020. godine.

– Formalno natjecanje počinje već u petak 4. veljače kada se otvara „Park vozača“ koji će biti u Grabovnici na aerodromu gdje će vozači smjestiti svoje automobile i gdje će se djelomično obaviti tehnički pregled i verifikacija, avozači će moći obići brzinske ispite koje će voziti u subotu i nedjelju – rekao nam je Mato Šebalj predsjednik Auto kluba INA Delta.

U subotu 5. veljače od 12 sati vozi se test vožnja (shakedown) od kapelice na Sv. Vidu prema Vučanima, a navečer, u 17 sati će u centru Čazme biti svečano otvorenje. Nakon toga s početkom u 18 sati slijedi brzinski ispit ulicama u središtu Čazme.

– U nedjelju 6. veljače prvi brzinski ispit starta u 9:01 i vozi se od Gornjeg Miklouša do Šimljanika. Nakon toga će se tamo svi vozači zadržati dok svi prođu prvi brzinski ispit, a zatim se vozi drugi brzinski ispit od Šimljanika do Gornjeg Miklouša. U 12:31 je nastavak popodnevnog brzinskog ispita koji se ponovno vozi od Miklouša do Šimljanika i nazad. U 16 sati je objava privremenih rezultata, dok će u 17 sati biti podjela nagrada i objava službenih rezultata – kazao je Šebalj.

Očekuje se da će na reliju sudjelovati pedesetak posada iz Hrvatske, Slovenije, Mađarske, Austrije i Italije.

– Prijave su otvorene i imamo  jedan atraktivan auto iz Italije prijavljen, Škoda fabia R5 i nadamo se da će takvih biti barem sedam, osam i da ćemo imati atraktivnu priredbu koja će privući, kao i prije dvije godine, veliki broj vozača i posada – zaključio je Šebalj.