13.7 C
Bjelovar
Ponedjeljak, 2 listopada, 2023
spot_img

EHF i kladionice uoči početka Eura pokopali hrvatske rukometaše

Nove vijesti

Mađarska i Slovačka su domaćini 15. Europskog prvenstva, a na njemu je i Hrvatska koja je uz Francusku i Španjolsku jedina bila sudionik svih izdanja. Upravo će Francuzi biti prvi suparnik ‘Kauboja’ (danas u 20.30), rukometni klasik starih rivala.

A uoči starta turnira naša reprezentacija više nije u glavnoj ulozi. Naime, stručnjaci EHF-a i kladionice su pokopali Hrvatsku odnosno ne vide je u krugu reprezentacija koje mogu do postolja.

Tako novinari Europske rukometne organizacije kao kandidate za medalje smatraju Španjolsku, Francusku, Dansku, a spomenuli su i Mađarsku te Švedsku. O Hrvatskoj niti jedna riječ.

Nije to ništa čudno, ni iz Lijepe naše rukometaši nisu ispraćeni s velikim očekivanjima, realnost je danas drugačija, ali hrvatske rukometne majstore nikada ne treba otpisivati kao što su to napravile i kladionice.

Prema njima glavni favorit je Danska, koeficijent 2, zatim su tu Francuska i Španjolska (koeficijent 7), slijede Švedska (7,5), Mađarska (10), Norveška (10), Slovenija (20) i Njemačka (25), a tek na 9. mjestu je Hrvatska s koeficijentom 35. Da, ako vjerujete u Kauboje i recimo uložite 100 kuna, možete zaraditi 3500. Naravno, ako Hrvatska ode do kraja…

Inače, bit će ovo čudno prvenstvo, jer zbog situacije s koronavirusom nitko ne može znati u kojem sastavu će istrčati na parket.

‘To je ogroman pritisak, jednostavno na kraju ispada da osvajaju medalje na natjecanjima oni koji su zdravi, a ne oni koji su najbolji’, izjavio je predsjednik HRS Tomislav Grahovac.

Baš zbog toga po nama nema pravih favorita, nažalost koronavirus bi mogao biti presudan faktor, piše tportal.hr

Vezane vijesti

spot_img
- Slušaj Super narodni radio -

Crna kronika