Prve ovogodišnje manifestacije na Bjelovarskom sajmu planirane su za 5. i 6. veljače. Riječ je o 17. međunarodnom pčelarskom sajmu te 8. izložba vina i vinogradarske opreme.

Ukoliko će epidemiološke mjere koje su  sada na snazi biti i u veljači, ove manifestacije se u planiranom terminu neće održati, kazao nam je direktor Bjelovarskog sajma Zlatko Salaj.

– Mi sajam pripremamo, radimo na Pčelarskom sajmu i pretpostavljamo da ćemo ga održati nekog drugog datuma. Za naše pčelare je prihvatljiv svaki datum do početka ožujka, najkasnije sredine jer to je vrijeme kada naši pčelari kupuju i prodaju opremu. Ako mjere popuste u veljači mi ćemo sajam planirano odraditi, a vjerujem da će tako i biti – optimističan je Salaj.

Odaziv izlagača za najavljeni sajam je solidan napominje Salaj i kaže da se već 50% planiranih izlagača javilo do kraja prošle godine, a pripreme za njega su počele još jesenas.

– I do sada je bilo tako da se 50 % izlagača javi do kraja godine, a onda preostali do kraja siječnja. Situacija je sada takva kakva je. Izlagači kad nazovu pitaju, što ćemo, kako ćemo, ali ponovno neka viša sila određuje pravila. Mi radimo kao da sajma bude. Ako slučajno ove mjere potraju dva mjeseca onda ćemo morati taj sajam odgoditi za iduću godinu, a ako se te mjere kroz nekih mjesec dana promijene i neće biti ograničavanja broja ljudi, mi ćemo ga održati – kaže Salaj.

Uz pripreme za Pčelarski traju pripreme i za Proljetni sajam koji je planiran za 1. travnja.

– Radimo kao da sajma bude jer pripreme su zahtjevne i dugo traju i mogu reći da radimo i na proljetnom i jesenskom sajmu. Moramo vjerovati da će se situacija s koronom normalizirati i radimo kao da je sve u redu – zaključuje Salaj.