Foto: Dražen Kocijan

Danas su u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji potpisani ugovori o sufinanciranju troškova javnog željezničkog prijevoza redovnih studenata, umirovljenika i osoba starijih od 60 godina s područja Bjelovarsko-bilogorske županije čije je polazište ili odredište na relaciji Banova Jaruga – Daruvar – Virovitica, za 2022. godinu.

-Županija je za ovu namjenu osigurala 200 tisuća kuna. Podsjećam kako je studentima osiguran besplatan prijevoz od mjesta stanovanja do mjesta školovanja, a pravo na toj dionici imaju i umirovljenici i osobe starije od 60 godina. Prema podacima od prošle godine tom dionicom je mjesečno putovalo 180 studenata i 120 umirovljenika i osoba starijih od 60 godina tako da mi je iznimno drago što nastavljamo suradnju – kazao je župan Marušić prilikom potpisivanja ugovora.

Foto: Dražen Kocijan

Ugovor je sa županom Markom Marušićem potpisao Željko Ukić, direktor HŽ Putničkog prijevoza d.o.o. koji je kazao kako je ovaj ugovor nastavak suradnje Bjelovarsko-bilogorske županije i HŽ putničkog prijevoza.

– Nastoji se potaknuti i što više revitalizirati broj putovanja i putnika na ovom dijelu pruge. Svjesni smo u kakvom se stanju pruga nalazi i tu su relativno niske brzine i sve to skupa zahtijeva jednu kompleksnu organizaciju prometa i organiziranje dvostruko više kapaciteta nego u normalnim uvjetima – kazao je Ukić.