U subotu oko 23.55 sati u Bjelovaru, u Ulici Matice Hrvatske, u trgovini je došlo do narušavanja javnog reda i mira od 24-godišnjaka i 26-godišnjaka na način što je 24-godišnjak preko reda htio platiti artikle, a 26-godišnjak mu to nije dozvolio. Zbog toga su se prvo verbalno, a potom i fizički sukobili. Uslijed fizičkog sukoba došlo je do rušenja artikala s obližnjih polica.

24-godišnjak je zatim izvadio iz džepa jakne metalni boxer te ga stavio na ruku, a sukob je nakon toga prestao. Obojica su privedeni u prostorije policije te su alkotestirani kojom prilikom je kod 26-godišnjaka utvrđena koncentracija alkohola od 0.72 g/kg., a kod 24-godišnjaka 0.93 g./kg. U događaju nitko od njih nije zadobio tjelesne ozljede. Od 24-godišnjaka je privremeno oduzet boxer, odnosno oružje D kategorije, a nakon kriminalističkog istraživanja smješten je u posebnu prostoriju policije.

Protiv 24-godišnjaka slijedi optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja iz članka 13. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira te članka 35. stavka 2. Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana, dok protiv 26-godišnjaka također slijedi optužni prijedlog nadležnom Prekršajnom odjelu Općinskog suda u Bjelovaru zbog počinjenog prekršaja iz članka 13. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.