U cilju povećanja ukupne razine sigurnosti prometa na cestama te preveniranja prometnih nesreća i njihovih posljedica, PU bjelovarsko-bilogorska obavještava sve sudionike u prometu da će policija i ovog vikenda od petka 7. do nedjelje 9. siječnja, nastaviti s poduzimanjem pojačanih aktivnosti usmjerenih na sprečavanje i sankcioniranje najtežih prekršaja, posebice tzv. „četiri glavne ubojice u prometu“ (alkohol, brzina, sigurnosni pojas i mobitel) te prema ponavljačima teških prometnih prekršaja – recidivistima. U poduzimanje aktivnosti biti će uključen maksimalno raspoloživi broj policijskih službenika, kao i svi raspoloživi uređaji i oprema koja se koristi u nadzoru i kontroli prometa.

Broj prometnih nesreća

Na području Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske u razdoblju od siječnja do studenog 2021. godine evidentirano je 594 prometnih nesreća, što je povećanje za 100 prometnih nesreća ili 20,2% u odnosu na isti period 2020. godine kada ih se dogodilo 494.

U tom periodu evidentirano je sedam prometnih nesreća s poginulim osobama što je smanjenje od 30% u odnosu na isto razdoblje 2020. godine, kada je evidentirano 10 prometnih nesreća.

U periodu od siječnja do studenog ove godine evidentirano je 199 prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama, što je smanjenje za 1,5% u odnosu na prošlu godinu te je evidentirano 388 prometnih nesreća s materijalnom štetom, odnosno došlo je do povećanja za 34,7 % u odnosu na isti period 2020.godine.

Izvor: PU – bjelovarsko-bilogorska