Turistička zajednica Bilogora-Bjelovar počela je novu godinu s dobrim vijestima za sve koji se namjeravaju baviti turizmom, ali i za potpore lokalnim događanjima na području koje pokriva svojim djelovanjem. Grad Bjelovar i okolnih devet općina:  Rovišće, Zrinski Topolovac, Kapela, Veliko Trojstvo, Severin, Velika Pisanica, Šandrovac, Veliki Grđevac i Nova Rača. Upravo zato raspisana su dva Javna poziva koja su za sve zainteresirane otvorena čak do 28. veljače.

Javni poziv za dodjelu potpora lokalnim događanjima u 2022. namijenjen je svima koji organiziraju manifestacije i programe važne za turizam i širu zajednicu, a na njega se mogu javiti udruge, ustanove ili organizacije. Ukupan budžet iznosi 50.000,00 kuna, a najviši iznos po prijavljenom projektu iznosi 5.000,00 kuna. Ovaj Javni poziv važan je i za sve one udruge koje planiraju sudjelovati u Terezijani ili nekom od programa koji se odvijaju u sklopu nje.

Drugi Javni poziv najavljen je krajem godine u Starčevljanima, u Kući za odmor Chambar, a same pripreme za raspisivanje počele su organizacijom predavanja „Od ideje do prvog gosta“ koje se održalo u Kulturnom i multimedijskom centru Bjelovar i za njega se tražilo mjesto više, što samo opravdava njegovo raspisivanje i da za bavljenje turizmom ima interesa.

Upravo je zato Turistička zajednica Bilogora-Bjelovar u suradnji s Gradom Bjelovarom te općinama Rovišće, Zrinski Topolovac, Kapela, Veliko Trojstvo, Severin, Velika Pisanica, Šandrovac i Veliki Grđevac, osigurala sredstva i raspisala Javni poziv za dodjelu bespovratnih potpora Turističke zajednice Bilogora-Bjelovar u turizmu za 2022. godinu. Ukupno je osigurano 700.000,00 kuna. Najniži iznos potpore iznosi 25.000,00, a najviši 70.000,00 kuna. No mislilo se i na poduzetnike početnike koji se žele baviti turizmom jer će čak četiri najbolja projekta dobiti bespovratno po 25.000,00 kuna.

Više o Javnim pozivima, ali i potrebnoj dokumentaciji, možete saznati na internetskim stranicama Turističke zajednice Bilogora-Bjelovar.