Nakon novogodišnje noći, župan bjelovarsko-bilogorski Marko Marušić i gradonačelnik Bjelovara Dario Hrebak obišli su  žurne službe Zavod za hitnu medicinu BBŽ, PU bjelovarsko-bilogorsku i Vatrogasnu zajednicu BBŽ.

Zlata Ileković Pejić v.d. ravnateljica Zavod za hitnu medicinu BBŽ kazala je kako je novogodišnja noć prošla relativno mirno. Hitna u Bjelovaru imala je 4 intervencije. Prva je bila prometna nesreća bet težih posljedica, jedan moždani udar, bol u trbuhu i tuča gdje po dojavi nitko nije pronađen na mjestu dooađaja. Hitna u Daruvaru imala je jednu intervenciju, osoba je krvarila nakon što joj je izvađen zub. Hitna u Garešnici je iza 2 ujutro vozila plućnog bolesnika koji je teže disao u bolnicu. Čazmanska hitna je imala dvije intervencije, bol u trbuhu i bol u leđima nakon pada iza 4 ujutro. U Grubišnom polju je bila jedna intervencija iza 5:390 ujutro, prometna nesreća bez težih posljedica.

Prema riječima Đurđice Faletar voditeljice operativnog komunikacijskog centra u PU bjelovarsko-bilogorskoj u protekla 24 sata policija zabilježila 6 kaznenih djela, 3 prekršaja i isto toliko prometnih nesreća. Što se tiče organiziranih dočeka nije bilo narušavanja javnog reda i mira, ali je zabilježeno  propucavanje tri vozila u Bjelovaru u kompleksu stambenih zgrada u Ulici A. Mihanovića.

Josip Heger vatrogasni zapovjednik županijske Vatrogasne zajednice rekao je kako u novogodišnjoj noći vatrogasci nisu imali posla, no tijekom obilaska stigla je dojava o požaru krova na objektu u Ulici Grgura Ninskog.

Župan Marušić je kazao kako mu je drago što u novogodišnjoj noći nije bilo incidenata i težih ozljeda te da je iza nas jedna mirna novogodišnja noć. Govoreći oočekivanjima od 2022. godine kazao je kako su očekivanja velika, osobito kada se govori o epidemiološkoj situaciji.

– Svi zajedno se nadamo da će COVID-19 oslabjeti i daj Bože nestati, a s ove gospodarske strane je jedna svakako izazovna godina naše generacije tako da svim snagama idemo na najbolji mogući način iskoristiti ovu godinu – kazao je Marušić.

U novogodišnjoj noći nije rođena ni jedna beba, a župan Marušić i gradonačelnik Hrebak odgovorili su i na pitanje o demografskim prilikama koje u županiji nisu dobre, pa je ponovno rođeno manje beba nego godinu ranije.

– Sigurno bi i gradonačelnik i ja željeli da naša demografska slika bude puno bolja, ali to je problem s kojim je suočena cijela država, a mi smo tu da osiguramo uvjete da omogućimo mladim roditeljima bolje startne pozicije i da ih lakše uvedemo u život s malim bebama – rekao je župan Marušić, dok je gradonačelnik Hrebak dodao kako se demografija neće riješiti s nekoliko tisuća kuna jednokratne naknade kada se rodi beba već uređenjem i izgradnjom vrtića i škola i  jačanjem gospodarstva.

– Da bi se beba planirala potrebna je obitelj i blagostanje, potrebna je jedna sigurost i kada se sve to ukomponira možemo očekivati da će biti bolje – kazao je Hrebak.

Foto i video: Dražen Kocijan Kocka