U novootvoreno komunalno poduzeće Dombra 1094 d.o.o u 100% vlasništvu Općine Dubrava stigao je prvi radni stroj.

– Nabavili smo traktor s malčerom vrijednosti 800 tisuća kuna. Stroj je financiran sredstvima proračuna Općine Dubrava. Očekujemo da će ovaj stroj biti sufinanciran s 30% iz strukturnih fondova EU. Cilj nam je bio da stroj nabavimo ove godine jer je u idućoj 2022. godini najavljeno znatno poskupljenje traktora, ali i priključaka- kazao je direktor Dombre 1094 Ante Grizelj.

Cilj je da se novoosnovana tvrtka koja s radom počinje 1.siječnja 2022. godine bavi komunalnim djelatnostima na području općine Dubrava, a s vremenom je moguće otvaranje i prema tržištu.

– U 2022. godinu krećemo sa 6 zaposlenih koje ćemo transferirati u poduzeće iz komunalnog odjela općine Dubrava. Također, u 2022. godini počinjemo s punom uslugom pogrebe djelatnosti.
– Kroz prošli period u Općini Dubrava znatan dio sredstava slijevao se vanjskim suradnicima, prema našem internom izračunu, doslovno od 10 kuna, 1 kuna je ostajala u proračunu naše općine. Odlučili smo to promijeniti osnivanjem naše domaće tvrtke – rekao je Grizelj.