Na posljednjoj ovogodišnjoj sjednici Općinskog vijeća Općine Rovišće održanoj u utorak 28. prosinca 2021. godine,  jednoglasno je usvojen Proračun za 2022. godinu u iznosu 25.088.000,00 kn zajedno s programima javnih potreba za narednu godinu.

Usvojene su i posljednje Izmjene i dopune Proračuna za 2021. godinu sa pripadajućim programima javnih potreba te Proračun za 2021. godinu iznosi 19.741.750,00 kn.

Osim ovih financijskih akata usvojen je i Plan razvoja sustava civilne zaštite Općine Rovišće za 2022. godinu. Sve odluke na ovoj sjednici donesene su jednoglasno.  Načelnik Općine Rovišće Slavko Prišćan i predsjednik Općinskog vijeća Luka Markešić naveli su planove i aktivnosti odnosno projekte koji će se u budućnosti provoditi. Od vijećnika očekuju timski rad kao što je bio do sada, dobru komunikaciju s mještanima kako bi se što kvalitetnije odrađivao posao i rješavali problemi s kojima se mještani susreću.

˝Blagdanski dani su vrijeme nade, vjere i optimizma te želimo s takvim osjećajem i dobrom voljom započeti novu godinu i nastaviti s razvitkom naše općine, stvaranjem kvalitetnog i ugodnog mjesta za življenje i  budućnost mladih˝, naglasio je općinski načelnik Slavko Prišćan.