Ivanovčanska ulica / foto: Lorenzo Kocijan Pacas

Završena je rekonstrukcija Ivanovčanske ulice u Bjelovaru. Ulicu su u povodu završetka radova obiŠli gradonačelnik Dario Hrebak sa svojim suradnicima i predstavnicima izvođača radova.

– Dionica se sastoji od 462 metra dužine, a vrijednost radova je bila 2,4 milijuna kuna, a ne govorim još o kompletnoj infrastrukturi koja je ispod ceste. U ovih zadnjih par godina koliko smo mi ovdje inzistiramo na promjeni kompletne infrastrukture pod zemljom, koja se nažalost ne vidi ali košta silne milijune, ali isto tako radimo  biciklističke staze, pješačke staze, zelene pojase, kvalitetne prilaze i mislim da smo napravili dobar posao U Ivanovčanskoj ulici. Ono što će možda biti problem je nedostatak u nekim dijelovima telekomunikacijske infrastrukture, ali jednostavno ne možemo na sve utjecati. Možemo utjecati na jedan dio i mislim da smo ovdje napravili dobar posao – rekao je Hrebak.

Ivanovčanska ulica / foto: Lorenzo Kocijan Pacas

Hrebak je dodao i kako će trebati vremena da se urede sve ulice u Gradu Bjelovaru te je građane zamolio za strpljenje i obećao kako će sve ulice koje su sada razrovane izgledati kao Ivanovčanska. Osvrnuo se i na izgradnju brze ceste do Bjelovara za koju bi do kraja godine trebala biti izdana građevinska dozvola, a najavio je i početak uređenja korza.

– Hrvatske ceste su već uplatile prema nadležnom ministarstvu taksu za izdavanje građevinske dozvole. Ono što bih još htio naglasiti, projektira se dio prema Kupinovcu, a isto tako dobili smo troškovnike za korzo. Otprilike 11,4 milijuna će koštati korzo. Radit ćemo ga u nekoliko etapa, a u proljeće krećemo s prvom fazom – kazao je Hrebak

Ivanovčanska ulica / foto: Lorenzo Kocijan Pacas