9.9 C
Bjelovar
Ponedjeljak, 26 veljače, 2024
spot_img

Bjelovarsko-bilogorska županija s nešto više od pola milijuna kuna pomaže rad lovačkih udruga

Nove vijesti

Bjelovarsko-bilogorski župan Marko Marušić potpisao je ugovore s 45 lovačkih udruga, društava i privatnih koncesionara o dodjeli županijskih novčanih potpora za 2021. godinu u vrijednosti od 576.783 kune. Domaćin svečanog potpisivanja ugovora  bila je Lovačka udruga „Srndać“ iz Rovišća u čijem su lovačkom domu potpisani ugovori.

– Drago mi je da i ove godine županija sufinancira razvoj i unapređenje lovstva što nam svima jako puno znači. Svaka kuna koja dođe u našu udrugu i druge udruge dobro dođe jer se uglavnom svi financiramo iz svojih sredstava, članarinom, tako da je ovo za pozdraviti i pohvaliti i hvala na tome – rekao je predsjednik Lovačke udruge „Srndać“ Danijel Ćuk.

Foto: Lorenzo Kocijan Pacas

Načelnik Općine Rovišće Slavko Prišćan kazao je kako mu je drago što županija i dalje pomaže lovstvo jer lovačke udruge bi bez tih sredstava teško funcionirale.

– Općina Rovišće isto tako odrađuje sve što je potrebno, pa smo mi tako prije nekoliko dana završili program zaštite divljači gdje unutar naseljenog prostora moramo imati program i voditi brigu, dok lovci vode brigu o svemu onome na poljima i šumama – kazao je Prišćan.

Župan Marušić je prilikom potpisivanja naglasio kako županija potpore lovcima daje kroz 11 mjera, najviše ih je za stimulaciju odstrjela predatora, zatim za prevenciju i liječenje srneće i jelenske divljači od velikog američkog metilja, za nabavu sredstava za zaštitu usjeva u poljoprivredi te za unos pernate divljači.

– Želim poručiti da nastavljamo dalje s jednom dobrom suradnjom unatoč lošoj situaciji u županijskom proračunu. Veseli me da je ovoliki broj pristiglih zahtjeva za ove naše mjere i vjerujte da u županiji uvijek imate pouzdanog i prijateljskog partnera – poručio je župan Marušić lovcima.

Foto: Lorenzo Kocijan Pacas

Vezane vijesti

spot_img
spot_img
- Slušaj Super narodni radio -

Crna kronika