Učenici, vjeroučitelj i pedagog škole u Velikoj Trnovitici organizirali su akciju prikupljanja namirnica za najpotrebitije mještane. Prikupljalo se (kako je tko bio u mogućnosti) od brašna, ulja, pa do raznih slastica.

Učenici su imali na umu da u Općini postoje ljudi koji su sami i kod kojih neće biti mirisa pečenica i kolača te su u ovoj hvale vrijednoj akciji odvojili poneku namirnicu i tako usrećili četiri kućanstva. 

– Živimo u vremenu prepunog tehnoloških čuda, raznih društvenih mreža, stolova prepunih pečenica i raznih bakinih kolača koji mirišu čitavom kućom. Ponegdje se začuje plač nezadovoljnog djeteta jer poklon pod borom nije bila najnovija verzija Playstationa. Trebali bismo se zapitati – Što je trebalo Svetoj obitelji? Najnoviji Playstation ili milijunski broj lajkova na društvenim mrežama?

– Osvijestimo se i mi, ne samo u ovo vrijeme Adventa već i ubuduće da po primjeru Svete obitelji, a i naših učenika, budemo zadovoljni i zahvalni na onome što imamo, a ne žalosni zbog stvari koje nemamo, a želimo. U tom Duhu učenici i cijela OŠ Trnovitica žele vam svako dobro, puno zdravlja i Božjeg blagoslova da provedete ove dane u toplini svojih obitelji i prijatelja. Sretan vam i blagoslovljen Božić te sve najbolje u novoj godini – poručili su iz OŠ Velika Pisanica.