-2.9 C
Bjelovar
Nedjelja, 3 prosinca, 2023
spot_img

Potpisan Razvojni sporazum za područje sjeverozapadne Hrvatske – Bjelovarsko-bilogorskoj županiji 2 milijarde kuna

Nove vijesti

Premijer Plenković održao je u Varaždinu sastanak sa županima pet sjeverozapadnih hrvatskih županija; Anđelkom Stričakom, Darkom Korenom, Markom Marušićem, Željkom Kolarom te Matijom Posavcem na temu Razvojnog sporazuma u varaždinskoj Županijskoj palači. Nakon sastanka, župani i članovi Vlade potpisali su Razvojni sporazum za područje sjeverozapadne Hrvatske vrijedan 15,2, milijarde kuna. Dodajmo kako je Bjelovarsko-bilogorska županija putem razvojnog sporazuma za svoje projekte dobila 2 milijarde.

Varaždinski župan Anđelko Stričak zahvalio je premijeru i ministrima na podršci u realizaciji projekata za Varaždinsku županiju i cijeli sjever Hrvatske.

– Svrha potpisivanja sporazuma je da se između Vlade i županije usuglase razvojni prioriteti i utvrdi način suradnje i izvori financiranja. Sporazumom dižemo kvalitetu života naših građana u područjima kao što su zdravlje, kvaliteta života, energija, sigurnost, digitalno društvo, turizam i kreativno društvo, kulturna baština, obrazovanje, regionalna infrastruktura… Smatram da je ovim pokriveno sve bitno i da će dopinijeti investicijskom boomu i napretku cijelog sjevera RH, kazao je Strričak.

Uz premijera Plenkovića u Varaždinskoj županiji su potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović, ministrica poljoprivrede Marija Vučković, ministrica regionalnoga razvoja i fondova EU Nataša Tramišak, ministrica kulture i medija Nina Obuljen Koržinek, ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac, ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković, ministar prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine Darko Horvat, ministar zdravstva Vili Beroš te ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs.

Vezane vijesti

spot_img
- Slušaj Super narodni radio -

Crna kronika