U utorak 21. prosinca vijećnici Općinskog vijeća Općine Dubrava jednoglasno su usvojili Proračun za 2022. godinu s projekcijama za 2023. i 2024. godinu koji će iznositi nešto manje od 23 milijuna kuna i poklapa se s iznosom ovogodišnje realizacije proračuna.

Kako je rekao načelnik Tomislav Okroša Proračun je realno planiran, a ono što je važno je i da bude realiziran u što većem postotku.

– Mi se držimo one konzervativne metode da ono što predložimo svojim stanovnicima i ispunimo – rekao je Okroša i izdvojio najvažnije stavke Proračuna:

– Po meni najvažanije je što smo donijeli izmjene Programa socijalnih potreba gdje smo čak 500 tisuća kuna izdvojili za rodiljne naknade koje iznose 5, 10 i 15 tisuća kuna plus tisuću kn za četvrto i svako sljedeće dijete što su najveće rodiljne naknade u Zagrebačkoj županiji. Veseli podatak da je već ove godine rođeno više djece nego prošle godine, a prošle je rođeno više djece nego desetak godina unazad. Izgradit ćemo nogostup u Ulica kralja Tomislava, u suradnji s Hrvatskim cestama vjerujem i nogostup do Sportsko-rekreacijskog centra i Ulici Ante Starčevića. Nastavljamo i ulaganje u Sportsko-rekreacijski centar i dalje. Nakon postavljanja umjetne trave, rekonstrukcije i dogradnje postojeće zgrade, nastavljamo i s gradnjom parkirališta. Izgradit ćemo parkiralište i u samom centru Dubrave kod Autobusnog kolodvora jer smo uvidjeli da nam nedostaje parkirališnih mjesta – rekao je Okroša.

Sjednicu Vijeća vodila je zamjenica predsjednika Općinskog vijeća Ana Badrov Valentak jer je dosadašnji predsjednik Vijeća Ante Grizelj svoj mandat stavio u mirovanje po sili zakona. Naime, odlazi na dužnost koja je nespojiva s dužnošću općinskog vijećnika. Na njegovo mjesto u Općinsko vijeće Općine Dubrava došao je Danijel Trušćec.