13.7 C
Bjelovar
Ponedjeljak, 2 listopada, 2023
spot_img

Održana smotra vatrogasnih vozila

Nove vijesti

U sportsko-rekreacijskom centru Kukavica održana je smotra vatrogasnih vozila koja su u vatrogasne postrojbe na području Bjelovarsko-bilogorske županije stigla tijekom ove godine.

Riječ je o 23 vozila za 16 DVD-ova i 5 javnih postrojbi koja su stigla iz MUP-a i putem programa Ministarstva poljoprivrede, a vrijedna su oko 12 milijuna kuna.

Smotri vozila prisustvovao je bjelovarsko-bilogorski župan Marko Marušić koji je zahvalio državi na pomoći te vatrogasnoj zajednici zaželio da imaju što manje intervencija.

“Vatrogastvo ima dugu tradiciju u našoj županiji. Mi smo prepoznali važnost te djelatnosti te smo ju, novim preustrojem županijske uprave, pripojili Službi ureda župana. To je i jedna od rijetkih djelatnosti kojoj nismo smanjili sredstva u proračunu za 2022. godinu, već smo im osigurali 1,2 milijuna kuna za rad, što je gotovo isto kao u ovoj godini”, istaknuo je župan Marušić.

Predsjednik Vatrogasne zajednice Bjelovarsko-bilogorske županije Silvestar Štefović zadovoljan je što je već u prvoj godini njegova mandata stigla tako velika donacija kojom je prosječna starost vatrogasnih vozila s dosadašnje 23 godine smanjena na 20, a želja mu je da se to smanji na 15 godina.

Osim smotre vozila s predstavnicima 16 DVD-ova i 5 javnih postrojbi potpisani su ugovori o dotaciji 15 tisuća kuna za nužno opremanje. Novac nisu dobile vatrogasne zajednice općina Severin i Ivanska jer one i dalje nisu ustrojene u skladu sa zakonom.

Vezane vijesti

spot_img
- Slušaj Super narodni radio -

Crna kronika