Asfaltirana je dionica ceste u Gornjim Plavnicama prema Diklenici i Kupinovcu. Cesta je u nadležnosti Grada Bjelovara, Općine Kapela, ali i Županijske uprave za ceste te su svi sudjelovali u njezinoj obnovi.

– Ovdje se radi oko 4,5 km ceste koja se teško mogla nazvati cestom. Šodrana cesta koja je godinama povezivala Grad Bjelovar s Općinom Kapela. Kada sam došao na vlast rekao sam da ne smijemo imati ceste koje povezuje dvije važne prometnice da su u takvo lošem stanju. Morali smo naći zajednički jezik tako da mi je drago da je do toga došlo. Zahvaljujem se i županu Marušiću, ŽUC-u i načelniku Općine Kapela Danijelu Kovačecu. Mi smo isto tako sudjelovali s dosta velikim iznosom novca. Grad Bjelovar u svojoj nadležnosti ima oko 1,3 km ceste, a platit ćemo ga oko 1,2 milijuna kuna – rekao je gradonačelnik Dario Hrebak.

Općina Kapela u županiji je općina koja ima gotovo najviše kilometara cesta na svom području, istaknuo je načelnik Danijel Kovačec i dodao kako mu je želja da ispred svake kuće na području općine bude asfalt.

– Nama ostaje još oko 7 – 8 km u Gornjim Sredicama, gdje je kritično i sva ćemo sredstva u idućih par godina usmjeriti tamo, tako da stvarno svaki stanovnik ima asfalt – rekao je Kovačec.

Foto: Lorenzo Kocijan Pacas