3.7 C
Bjelovar
Srijeda, 29 studenoga, 2023
spot_img

140 prekršaja u vikend akciji na cestama Bjelovarsko-bilogorske županije

Nove vijesti

Policijski službenici Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske su tijekom ovog vikenda od 17. do 19. prosinca nastavili s poduzimanjem pojačanih aktivnosti usmjerenih na sprečavanje i sankcioniranje najtežih prekršaja u prometu tzv. „četiri glavne ubojice u prometu“. 
 
Uz navedeno, dodatno su u petak 17. prosinca od 9 do 12 sati na području naše policijske uprave proveli pojačani nadzor prekršaja korištenja mobitela u vožnji te nekorištenja sigurnosnih pojaseva u vozilima. U toj akciji ukupno je utvrđeno 49 prekršaja, od čega je njih 37 bilo u skladu s akcijom. Kontrolirano je 86 vozila te je utvrđeno 34 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa i tri prekršaja korištenja mobitela u vožnji.

Policijski su službenici proteklog vikenda ukupno utvrdili 140 prometnih prekršaja od čega izdvajamo:
                                           
– 10 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, od kojih je najveća izmjerena koncentracija alkohola u količini 1.98 g/kg, izmjerena kod 45-godišnjeg vozača osobnog automobila u Bjelovaru,
– 18 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja, a najviša utvrđena nepropisna brzina izmjerena je u Žabjaku i ona je iznosila 119 km/h, a na toj dionici kolnika ograničenje je 70 km/h,
– 57 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa,
– 4 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela tijekom upravljanja vozilom te
– 51 ostali prekršaj.
 
U navedenom razdoblju na prometnicama naše policijske uprave dogodilo se 12 prometnih nesreća. Od toga osam s materijalnom štetom, od čega njih četiri na bjelovarskom, tri na daruvarskom i jedna na čazmanskom području.  Četiri prometne nesreće bile su s ozlijeđenim osobama, od čega su se dvije dogodile na bjelovarskom, jedna na čazmanskom i jedna na grubišnopoljskom području.

Izvor: PU bjelovarsko-bilogorska

Vezane vijesti

spot_img
- Slušaj Super narodni radio -

Crna kronika