Vijećnici Gradskog vijeća Grada Čazme donijeli su Odluka o davanju suglasnosti za provedbu projekta „Uređenje dječjeg igrališta Gornji Draganec“, unutar Mjere 2.1.1 „Razvoj opće društvene infrastrukture u svrhu podizanja kvalitete života stanovnika LAG-a“, LAG-a Moslavina.

Na mjestu budućeg dječjeg igrališta nalazi se zgrada stare šumarije koja je u derutnom stanju.

Naime, dugo je taj objekt bio i tema na Gradskim vijećima kada su vijećnici upozoravali na opasnost od njenog urušavanja te tražili da se ukloni.

Grad tu puno nije mogao napraviti jer je zgrada bila u državnom vlasništvu i pod zaštitom Ministarstva kulture.

Nakon dugo natezanja Grad je uspio zgradu prenijeti u svoje vlasništvo, a nedavno je skinuta i zaštita Ministarstva kulture s nje.

– Imamo od ranije napravljen projekt temeljem kojeg smo tražili da nam se ta zgrada dodijeli. Taj projekt predviđa uređenje središta ovog sela, a osim ove zgrade i zgrada nasuprot, bivša trgovina je u našem vlasništvu. Te dvije zgrade ćemo ukloniti i kroz projekt uređenja dobit ćemo lijepo urbano središte, s novim parkirnim mjestima i dječjim igralištem, mali trg. Procijenjena vrijednost ovog projekta je više od 400 tisuća kuna – rekao je gradonačelnik Dinko Pirak.