12.6 C
Bjelovar
Petak, 23 veljače, 2024
spot_img

Hajdinjak Prihić o incidentima u Bjelovaru – pozvala sve na odgovornost i razumijevanje

Nove vijesti

Nakon napada na liječnicu ispred ZJZ-a u Bjelovaru i bacanja zapaljive naprave na sjedište HDZ-a Bjelovarsko-Bilogorske županije, predstavnica Centra u Gradskom vijeću Grada Bjelovara Danijela Hajdinjak Prihić osudila je incidente i pozvala građane da vlastitim pozitivnim primjerima, kroz veće uvažavanje različitosti, toleranciju i empatiju, kreiraju kvalitetniju društvenu atmosferu.

„Najoštrije osuđujem napad na liječnicu ispred ZJZ-a koja je napadnuta zato što je radila svoj posao, kao i bacanje zapaljive naprave na prostorije HDZ-a u Bjelovaru. Bez obzira na naše nepremostive razlike u političkom svjetonazoru, kao građane Bjelovara povezuje nas težnja da živimo u slobodnom i tolerantnom gradu, a u takvom gradu nijedan oblik nasilja nije prihvatljiv niti smije biti prešućen“, poručila je u četvrtak predstavnica Centra u Gradskom vijeću Grada Bjelovara Danijela Hajdinjak Prihić.

Istaknuvši da je eskalacija incidenata kojima proteklih tjedana u Bjelovaru svjedočimo duboko zabrinjava, pozvala je sve građane na smirivanje tenzija i međusobno razumijevanje.
„U vrijeme kada se suočavamo s pandemijom korona virusa i svim njezinim negativnim posljedicama, zajedištvo i empatija važniji su više no ikad. Pozivam vas da vlastitim pozitivnim primjerima stvorimo kvalitetniju društvenu atmosferu u kojoj snažno prevladavaju odgovornost, uvažavanje različitosti i primjerena, uljudna komunikacija. To su ujedno i temelji razvoja svakog modernog i uspješnog društva“, rekla je Hajdinjak Prihić.

„Bez obzira na vrstu incidenta, svi uvijek imaju isti zajednički predznak, a to je neprihvaćanje različitog mišljenja. Svatko od nas ima pravo izraziti svoj stav, no jednako tako ima i odgovornost da taj stav izrazi na način primjeren civiliziranom društvu, bez da pritom na bilo koji način ugrožava tuđu slobodu i prava. Nikada se nije dogodilo da se bilo kakvo neslaganje premosti ili da se neki problem riješi nasiljem jer iz njega uvijek proizlazi isključivo još teža atmosfera i još nasilja. Čvrsto vjerujem da Bjelovar tome neće podleći“, zaključila je.

Vezane vijesti

spot_img
spot_img
- Slušaj Super narodni radio -

Crna kronika