Mladi hrvatski autor, Mislav Gleich, sa samo 24 godine službeno je prihvaćen u Društvo hrvatskih književnika (DHK). Ovo je značajna vijest iz više razloga: za upad u DHK potrebno je objaviti minimalno tri knjige, a o prihvaćanju kandidata odlučuje etablirana komisija.

Sa samo 24 godine, Gleich je uspješno zadovoljio uvjete i time postao trenutno najmlađi član DHK-a, te općenito jedan od najmlađih članova u povijesti toga društva.

Gleich je nedavno objavio svoj 3. roman i njime postao relevantna figura na domaćoj književnoj sceni. Beskrajno ljeto: smaknuće Brandona Brycea, psihološki triler čiji korijeni sežu u opuse Stephena Kinga i Alfreda Hitchcocka, knjiga je koju je dosad pratio velik medijski interes. Književni kritičar Tin Lemac knjigu je opisao kao „žanrovski polivalentnu“, naglašujući pritom kako ona spaja omladinski roman, jeans prozu i druge žanrove.

Knjigu je, rame uz rame s romanom Gorana Tribusona, na HRT-u preporučila i književna kritičarka Karolina Lisak Vidović, a HRT je objavio i da je Beskrajno ljeto jedna od najtraženijih knjiga ovog ljeta.