12.6 C
Bjelovar
Ponedjeljak, 25 rujna, 2023
spot_img

Donesen proračun Grada Čazme za 2022. godinu težak preko 83 milijuna kuna

Nove vijesti

Jednoglasno, bez rasprave, na današnjoj sjednici Gradskog vijeća izglasan je proračun Grada Čazme za 2022. godinu u iznosu od 83,6 milijuna kuna.

Proračun je rekordan te je baziran na razvojnoj politici Grada i na najavljenim nacionalnim i EU natječajima za koje grad ima spremne projekte koje će kandidirati.

– Proračun je za iduću godinu planiran u iznosu od gotovo 84 milijuna kuna. Nadamo se da ćemo se iduće godine riješiti korone i svih ograničenja i da možemo normalno raditi i napredovati. Možemo reći da nam grad ide u dobrom smjeru. Sjećam se proračuna kada sam stupio na dužnost prije dvadesetak godina bio je pet milijuna kuna – rekao je gradonačelnik Grada Čazme Dinko Pirak.

U proračunu su osigurana sredstva i za programe i projekte čazmanskih udruga, isto tako sredstva su osigurana i za rad vatrogasaca kao i za sportske klubove i pojedince koji se bave sportom.

– Tu je i europski novac za projekte koje je napravila naša Razvojna agencija. Želio bih izdvojiti projekt koji je vrlo dobro ocijenjen i za kojeg očekujemo da će dobiti prolaznu ocjenu i da ćemo nagodinu krenuti u njegovu realizaciju. Radi se o Kulturnom centru s kojim ćemo dobiti jedan atraktivan i sadržajan prostor – istaknuo je Pirak.

Znatna sredstva osigurana su i za nove kilometre nogostupa za što su potrebna značajna sredstva.

– Radi se o vrlo financijski zahtjevnim projektima koji zahtijevaju značajnu količinu novca. Reći ću kako kilometar nogostupa s rubnjacima i riješenom odvodnjom stoji od 800 do milijun kuna. Imamo kilometre i kilometre potrebe za novim nogostupima, ali ako možemo dobiti sredstva od Hrvatskih cesta to onda i trebamo iskoristiti, tako da je i nogostup prema Dapcima i Suhaji ovisan o tome i dat ću sve od sebe da se to napravi – kazao je Pirak.

Vijećnici su donijeli i odluku o II izmjenama i dopunama proračuna Grada Čazme za 2021.godinu. Rebalansom je proračun smanjen sa 75.753.500 kuna na 71.356.060 kuna.

Vezane vijesti

spot_img
- Slušaj Super narodni radio -

Crna kronika