Na temelju objavljenog Natječaja za dodjelu stipendija studentima s područja Grada Bjelovara u akademskoj godini 2021./2022., koji je bio otvoren od 29. listopada 2021.  do 12. studenog 2021. godine, Grad Bjelovar dodijelit će sukladno Odluci gradonačelnika 34 nove stipendije.

Riječ je o 800 kuna na mjesec, s tim da u prvoj godini studenti primaju sedam, a u svakoj sljedećoj akademskoj godini deset stipendija.

– Ukupan broj stipendista koji su trenutno u isplati je 80, što iznosi 64 tisuće kuna mjesečno. S novima će biti 113 stipendista što iznosi 90 tisuća i 400 kuna mjesečno – rekao je gradonačelnik Hrebak i još jednom spomenuo prednosti digitalizacije gradske uprave.

– Digitalizacija je budućnost i nešto što donosi vjeru u sustav. Ja do zadnjeg dana nisam znao tko će dobiti stipendiju dok mi nisu stručne službe donesle izlist koji je došao direktno iz računala. Računalo je odredilo i rang listu i kako će tko dobiti stipendiju. Ista situacija je i s vrtićima, bez obzira na sve one bune, kako je bilo, zašto moj nije, zašto ovaj, zašto onaj, upravo ta digitalizacija je odredila tko ima pravo upisa u vrtić, a ne neki službenik u gradskoj upravi temeljem neke bombonjere, kave ili čega god već – kazao je Hrebak.

Svi stipendisti nemaju obvezu vraćanja stipendije ukoliko se nakon završetka studija zaposle na području Bjelovarsko-bilogorske županije ili provedu 6 mjeseci prijavljeni na Zavodu za zapošljavanje.