Općina Dubrava je u subotu 11. prosinca bila domaćin proglašenja Motociklističkog kupa Hrvatske Vilko Sever za 2021. godinu.

Kup Vilka Severa vozi se u čast ovog nekadašnjeg poznatog hrvatskog motociklista, velikog zaljubljenika u sport, posebno onaj na “dva kotača”. Osim što je bio višestruki prvak bivše države u cestovnom motociklizmu, bio je i uspješni konstruktor i proizvođač motora klase 80 kubika za cestovne utrke. 1992. godine bio je izabran  za prvog predsjednika Hrvatskog auto i moto športskog saveza. Vilko Sever je rođen u Općini Dubrava, točnije u Staroj Kapeli.

– Vilko Sever je bio sposoban čovjek u području gospodarstva i sve benefite koje je godinama stekao zdušno je prenio u svoj kraj. Ljubav mu je uz posao bio motociklistički sport kojeg je razvijao kako na području Općine Dubrava tako i na razini cijele Hrvatske. Drago mi je da se našla skupina ljudi koja održava sjećanje na njega i organizira ovaj događaj kojeg smo mi Kao Općina podržali – rekao je predsjednik Općinskog vijeća Općine Dubrava Ante Grizelj.

Ante Grizelj, predsjednik Općinskog vijeća Općine Dubrava

Inače, kroz Kup Vilka Severa nagrade dobivaju klubovi koji imaju puno vozača koji svojim rezultatima pridonose tome da njihov klub bude najbolji rekao je o Kupu Vilka Severa predsjednik HMS-a Stjepan Peršin.

– Veseli me da je moto-sport i u ovo teško vrijeme COVID-a i nestašice novca uspio opstati i da smo uspjeli organizirati da imamo dovoljno vozača, sudaca i onih koji žele pripomoći u organizaciji priredbi. Nije to jednostavno i vjerujem da ovakva natjecanja pridonose tome, ne da se samo pažnja skrene prema vozačima, već i onima koji vozačima pripomažu, bili da su to timovi ili klubovi – rekao je Peršin.

Stjepan Peršin, predsjednik HMS-a

Dodajmo i kako je pokrenuta inicijativa da se u Staroj Kapeli prostor gdje je društveni dom proglasi Trgom Vilka Severa. Dogovoreno je kako će Općina Dubrava  u suradnji s MO Kapela uz ostalu proceduru to provesti, a završetak s postavljanjem ploče bio bi 11. lipnja 2022.