Bjelovarsko-bilogorski župan Marko Marušić reagirao je na jutrošnji istup saborske zastupnice Marije Selak Raspudić o gradnji nove zgrade bjelovarske Opće bolnice.

Kao župan Bjelovarsko-bilogorske županije ostao sam zaprepašten jutrošnjim istupom zastupnice Marije Selak Raspudić u Hrvatskom saboru o HDZ-ovom amandmanu za bjelovarsku bolnicu.

Državna pomoć u otplati kredita omogućit će preživljavanje županijskog zdravstvenog sustava i nevjerojatno je da itko normalan može biti protiv toga. Zar zastupnica Selak Raspudić doista zagovara da žitelji Bjelovarsko-bilogorske županije ne bi trebali imati zdravstvenu zaštitu kao i svi ostali stanovnici Hrvatske.

Neodgovornim zaduživanjem za gradnju nove bolnice, bivši župan Damir Bajs cjelokupan zdravstveni sustav naše županije doveo je pred kolaps. Njegova ideja da se krediti za bolnicu vraćaju iz decentraliziranih sredstava, zdravstvene ustanove naše županije odvela bi u propast. Država ta sredstva osigurava upravo za njihovo normalno funkcioniranje, a ne za vraćanje dugova koje su stvorili nesposobni političari. Svojom neodgovornošću i nesposobnošću Damir Bajs doveo je građane, zdravstveni sustav i Vladu RH pred svršen čin i nevjerojatno je da zastupnica Selak Raspudić to ne razumije ili ne želi razumjeti. Kao da je zalutala u politiku.

Amandman koji je predložio zastupnik HDZ-a Miro Totgergeli nema veze s tim tko je na vlasti, a tko predlagatelj. Radi se naprosto o lošim politikama i pogrešnim odlukama koje je donijela prethodna županijska vlast, ali vi to očito ne razumijete i zato podržavate. Briga za moje sugrađane moja je jedina misija i u tom cilju spreman sam surađivati sa svima, bili to moji kolege iz HDZ-a, vladajuće koalicije ili neki drugi. Važno mi je da im je dobrobit građana moje županije i Hrvatske na prvom mjestu – ističe župan bjelovarsko-bilogorski Marko Marušić.