Na Facebook stranici Bjelovarsko-bilogorske županije župan Marko Marušić osvrnuo se na izglasan amandman u Hrvatskom saboru vezan za Opću bolnicu Bjelovar čime je riješena otplata kredita i osigurano normalno funkcioniranje županijskog zdravstvenog sustava.

S radošću smo primili vijest da je Hrvatski sabor izglasovao državni proračun za 2022. godinu jer je u njemu otvorena pozicija „Opća bolnica Bjelovar“. Prihvaćajući prijedlog saborskog zastupnika HDZ-a Mire Totgergelija da bjelovarskoj bolnici pomogne u otplati kredita, Hrvatski sabor i Vlada RH su omogućili preživljavanje cjelokupnog zdravstvenog sustava Bjelovarsko-bilogorske županije koji je pred kolaps doveden nerazumnim i neodgovornim zaduživanjem prethodne vlasti na čelu s bivšim županom Damirom Bajsom.

S osiguranih 17.69 milijuna kuna riješena je otplata obaju kredita u idućoj godini, a to znači da će decentralizirana sredstva zdravstvene ustanove u Županiji moći iskoristiti za normalno funkcioniranje, čemu taj novac inače i služi. Bez te pomoći bili bismo dovedeni u situaciju da cijeli iznos decentraliziranih sredstava ne bi bio dovoljan za otplatu anuiteta u idućoj godini.

No, prevelikom zadovoljstvu mjesta nema jer su pogrešnim odlukama prethodne vlasti stvorene financijske dubioze koje će se morati rješavati godinama. Skandalozno je da se išlo u izgradnju nove zgrade od 17 tisuća četvornih metara bez da je i lipa planirana za njezino opremanje. Tako smo umjesto bolnice koja bi podignula kvalitetu zdravstvene usluge dobili spomenik megalomanije bivše vlasti.