Već više od mjesec dana Školsko-sportska dvorana u Čazmi je bez grijanja. Nastava tjelesne i zdravstvene kulture se i dalje održava, no s obzirom da su nam brojni roditelji poslali upite, što se događa i zašto se školsko-sportska dvorana ne grije, a djeca se u njoj smrzavaju, provjerili smo kod ravnateljice OŠ Čazma Lidije Osman u čemu je problem i kada se može očekivati da će grijanje proraditi.

– Što se tiče same dvorane, pukla je cijev toplovoda, ona ista koja je pukla prije dvije godine, međutim tada smo je uspjeli sanirati. Ovoga puta se radi o tome da treba zaista kompletna rekonstrukcija i montaža nove cijevi. Javni pozivi su u tijeku, čekali smo punih mjesec dana da nam se javi bar netko od izvođača radova, tko bi preuzeo tu zahtjevnu aktivnost. Nakon mjesec dana potrage, dobili smo prve ponude i upravo sada je u tijeku raspis javnog poziva za rekonstrukciju toplovoda prema dvorani – kazala je ravnateljica Lidija Osman.

S obzirom da su blizu božićni blagdani i prvi praznici u ovoj školskoj godini za nadati se da će do povratka učenika u školske klupe grijanje ponovno proraditi i u Školsko-sportskoj dvorani.