Nakon završenih prijava na Javni poziv za dodjelu jednokratne financijske potpore studentima s područja Općine Rovišće za akademsku godinu 2021./2022., načelnik Općine Rovišće Slavko Prišćan s predsjednikom Općinskog vijeća Lukom Markešićem podijelio je prigodne poklone i potpore studentima.

Broj studenata na području Općine Rovišće svake godine raste te je ove godine pristiglo više od 50 prijava. Općina je osigurala više od 100.000,00 kn za za potporu koja je ove godine povećana sa 1.500,00 na 2.000,00 kuna te je na taj način Općina financijski pomogla studentima i njihovim obiteljima.

Općinski načelnik Slavko Prišćan naglasio je da želi što bolju komunikaciju s mladima, i da su oni ti koji mogu svojim idejama, energijom i sugestijama pridonijeti razvoju općine.

– Briga o svim naraštajima će se nastaviti i u narednim godinama. Potporama, od novorođenčadi do umirovljenika, želimo pružiti kvalitetniji i sigurniji život u našoj sredini – rekao je načelnik Slavko Prišćan i posebno naglasio kako je cilj stvaranje uvjeta za povratak mladih u ruralna područja, kako bi tamo gradili budućnost i imali kvalitetan život.