Ante Grbeša i Damir Pavlović / Foto: FlixBus

FlixBus kao mobilni partner tradicionalnih autobusnih prijevoznika, objavio je suradnju s Čazmatransom, vodećom hrvatskom kompanijom koja postoji na tržištu više od 70 godina, prenosi tportal.

U prvoj fazi suradnje, Čazmatrans i FlixBus integrirat će svoje mreže autobusnih linija, čime se zajedničkim nastupom na tržištu putnicima nudi veća mobilnosti i dostupnost hrvatskih i međunarodnih destinacija, kao i digitalizacija autobusnih karata. Za putnike to znači jednostavnu, brzu i online kupovinu karata diljem Hrvatske i Europe te dostupne mnogobrojne destinacije jednom kartom.

˝Ova uspješna integracija tradicionalnog autobusnog poduzeća i tehnološke kompanije samo je još jedan pokazatelj kako digitalnim unapređenjem poslovanja možemo postići rast i razvoj poduzeća i cjelokupnog gospodarstva, osigurati održivost putovanja te se prilagoditi svakodnevnim potrebama i kretanju putnika. Snažnu podršku zadaljnji rast i razvoj svakako očekujemo i od države koja će, uvjereni smo, nastaviti usklađivati zastarjele propise s EU regulativom kako bi se uspostavilo ravnopravno i nediskriminatorn otržište za svakog tko želi ulagati u razvoj industrije prijevoza putnika,˝– izjavio je Ante Grbeša, direktor FlixBus CEE South regije.

Na samom početku suradnje, u FlixBus mrežu autobusnih linija ulazi više od 30 kontinentalnih destinacija, od kojih neke poput Đakova, Kutine, Petrinje ili Siska prvi put postaju FlixBus destinacije. Uz nove destinacije povećava se i broj polazaka primjerice iz Osijeka, Vukovara i Slavonskog Broda prema Zagrebu, čime se izlazi u susret potrebama svakodnevnog putnika na području kontinentalne Hrvatske. Nakon kontinenta, dodatno se umrežuje i Dalmacija, ali i druge države, poput Srbije i Sjeverne Makedonije. Čazmatrans dodatno u suradnju uključuje više od 20 fizičkih prodajnih mjesta, čime se osim online kupovine, FlixBus ponuda proširuje i na velik broj novih prodajnih mjesta za kupovinu karata diljem Hrvatske.

˝Kao snažna hrvatska kompanija bogate tradicije, koja desetljećima uspješno posluje u svim nametnutim lokalnim i globalnim izazovima na tržištu, spremni smo za nadogradnju, za digitalizaciju poslovanja te podizanja razine usluge kako bi se uspješno razvijali i u narednim desetljećima poslovanja,˝– izjavio je Damir Pavlović, predsjednik Uprave Čazmatransa.

U drugoj fazi integracije, tijekom proljeća 2022. godine, dio voznog parka Čazmatransa započinje prometovati prema FlixBus standardima, što znači da će ti autobusi preuzeti popularnu zelenu boju, uz jamstvo opremljenost iutičnicama, besplatnim internetom, više prostora među sjedalima te će se primjenjivati potpuna digitalizacija karata kao i aplikacijska usluga, uz mnogobrojne pogodnosti za putnike poput dodatnih popusta kroz kupone ili pak kroz razne suradnje koje FlixBus provodi, a koje će putnici moći koristiti.

˝Čazmatrans i FlixBus međusobno su se prepoznali kao dobri poslovni partneri za budućnost te još jednom dokazali kako je poslovni model koji kombinira najbolje od tradicionalne industrije i visoke tehnologije dugoročno održiv. Zajedničkim nastupom na tržištu osigurati ćemo dobrobiti kako za nas kao partnere, tako i za putnike, ali i gospodarstvo Hrvatske,˝– izjavio je Robert Šimleša, član Uprave, prenosi tportal.