Danas, na 10. obljetnicu smrti ponajboljeg hrvatskog rukometaša Pavle Jurina predstavljen je prigodni poštanski žig koji je napravljen upravo njemu u čast. Inicijativu je pokrenulo Hrvatsko društvo olimpijske filatelije i memorabilije, u sklopu svoj dugoročnog projekta kojim obilježavaju obljetnice rođenja, smrti ili osvajanja medalja hrvatskih olimpijaca/paraolimpijaca.

 Direktor rukometnog kluba Bjelovar Miroslav Habijanec kazao je kako je ideja za ovu inicijativu došla od Hrvatskog društva olimpijske filatelije i memorabilije prije četrdesetak dana koja je odmah prihvaćena.

– Mislim da je ovo jedna odlična stvar, ne samo zato što je ovdje riječ o Pavlu Jurini, već i o ostalim hrvatskim sportašima koji su sigurno zaslužili da ih se i na ovaj način sjećamo – kazao je Habijanec.

O Pavlu Jurini je prilikom predstavljanja prigodnog poštanskog grba njegov bivši suigrač Stjepan Obran rekao kako je on bio specifičan čovjek:

– Uvijek smo radili šale na račun što je bio ljevak. Bio je specifičan, a ja se usuđujem reći da je bio jedan od najboljih igrača na poziciji koju je on igrao. Rijetki su takvi koji su igrali oba smjera i stvarno bili korektni, da ne kažem da je kao i čovjek bio dobar – rekao je Obran.

Prigodni poštanski žig, autora Stjepana Zdenka Brezarića, od danas je u upotrebi u poštanskom uredu 43000 Bjelovar. Ove hvale vrijednu inicijativu podržao je i zamjenik gradonačelnika Grada bjelovara Igor Brajdić:

– Ovo je još jedan dokaz da je Pavle Jurina jedan od bjelovarskih velikana koji je postigao u sportskom smislu postigao sve ono što se može postići, od međunarodnih, svjetskih do olimpijskih medalja. Ovo je još jedan dokaz da je Grad Bjelovar grad rukometa i da ćemo naše velikane uvijek pamtiti – kazao je Brajdić.

Foto: Dražen Kocijan Kocka