Iako su božićnice koje isplaćuju lokalne jedinice uglavnom namijenjene za umirovljenike, u Općini Dubravi su osigurali i božićnice za svoje učenike srednjih škola.

Načelnik Tomislav Okroša prepoznao je potrebu darivanja i srednjoškolaca kojima je svaka kuna također bitna, pa će im taj dodatni džeparac od 500 kuna, koliko iznose božićnice, zasigurno dobro doći.

– Znamo koliko je skupo biti školarac i roditeljima ćemo tako olakšati, a i razveseliti naše srednjoškolce – rekao nam je Okroša.

Odluka se primjenjuje na učenike koji imaju prebivalište na područuju općine, a prilikom isplate učenici su dužni dostaviti dokaz o pohađaju srednje škole, osobnu ili potvrdu o prebivalištu, OIB te broj računa na koji će im biti isplaćena božićnica.

Inače Općina Dubrava ima niz mjera za svoje osnovnoškolce, srednjoškolce i studente.

– Financiramo kupnju radnih bilježnica, likovnih mapa i tehničkog pribora za sve učenike osnovne škole Dubrava i područne škole Nova Kapela. Također, Općina sufinancira prehranu osnovnoškolcima slabijeg imovinskog stanja. Sufinancira 10 dana ljetovanja i školu plivanja u iznosu od 50% za vrtićance i učenike trećih razreda. Za sve učenike srednjih škola s područja Općine Dubrava, Općina sufinancira mjesečno prijevoz u iznosu od 100,00 kuna po učeniku te smještaj i prehranu u učeničkom domu u iznosu od 100,00 kuna mjesečno. Svim učenicima srednjih škola s područja Općine Dubrava , Općina daje i božićnice u iznosu od 500,00 kuna po učeniku. Za studente s područja Općine Dubrava, Općina daje jednokratno 700,00 kuna po semestru, odnosno za „ljetni“ i „zimski“ semestar što iznosi 1.400,00 kuna – rekao je o mjerama Okroša.