12.8 C
Bjelovar
Ponedjeljak, 25 rujna, 2023
spot_img

Usvojen Proračun Grada Bjelovara za 2022. godinu – iznosi nešto manje od 296 milijuna kuna

Nove vijesti

Nešto manje od 296 milijuna kuna težak je Proračun Grada Bjelovara za 2022. godinu kojeg su na 6. sjednici Gradskog vijeća usvojili gradski vijećnici.

Gradonačelnik Hrebak je već sada najavio da će u trećem ili četvrtom mjesecu biti rebalans Proračuna jer brojni najavljeni projekti svoje mjesto nisu našli u njemu. Naime, čeka se Nacionalni plan oporavka i otpornosti.

– Neozbiljno bi bilo od nas da mi sad stavljamo tu sad hrpu projekata i ne znam koga zadivljujemo sa činjenicom da od 600 milijuna kuna spremnih projekata stavimo u Proračun 300 milijuna i imamo Proračun od 600 milijuna kuna. Nema to smisla. Bit ćemo spremni, imamo spremne projekte, čekamo natječaje i onda ćemo te stvari stavljati u Proračun – rekao je Hrebak.

Na prijedlog Proračuna stigla su samo dva amandmana i to iz redova oporbe.

Damir Bajs, Sabina Oltra Botinčan i Jasna Višnjević predložili su financiranje izgradnje društvenog doma u Kupinovcu za što bi se prenamjenio dio sredstava namijenjenih za medijsku promidžbu i PR.

– PR i promidžba u Gradu Bjelovaru nisu velika stavka. Vi bi htjeli rezati skroz. Dobro je, poučno. Možda ćete u nekom drugom razdoblju ponovno dobiti priliku da režete bilo gradske, bilo županijske prihode tj. rashode za PR i promidžbu ali ovo je malo, rekao bih licemjerno. Što se tiče samog projekta, on postoji, imamo građevisnku dozvolu za njega, ali ne vidim razloga zašto bismo baš taj projekt izabrali da ga 100 % financiramo iz gradskog novca – odgovorio je Hrebak.

Nezavisna  Antoneta Đokić predložila je amandman kojim kojim bi se  sredstva za gradska zemljišta umanjila za 50 tisuća kuna u svrhu nabave menstrualnih potrepština u gradskim školama.

 – Formalno amandman nećemo prihvatiti, ali će prijedlog projekta biti usvojen – kazao je Hrebak.

Proračun za 2022. godinu je usvojen na kraju sa 14 glasova „za“, 5 „protiv“ i jednim „suzdržanim“.

Na sjednici je usvojen i prijedlog da se ide u dizanje kredita od 12 milijuna kuna koji će biti podignuti zbog kašnjenja sredstava koja su odobrena za europske projekte, a jednoglasno je usvojen i prijedlog o kojem se dugo pričalo, da se od 1. siječnja 2022. godine smanji cijena vrtića na 400,00 kuna.

Vezane vijesti

spot_img
- Slušaj Super narodni radio -

Crna kronika